Nový film MOJE NOVÁ TVÁŘ odhaluje skutečný příběh Martiny, která přežila útok kyselinou


Celovečerní snímek oceňované novinářky Jarmily Štukové a producentky Maji Hamplové přináší ojedinělou osobní výpověď Martiny, která se po brutálním útoku bývalého partnera snaží najít sílu znovu žít. Intimní film z produkce Barletta Productions představuje Martinu jako neobyčejnou ženu, jejíž vnitřní síla a odhodlání jí pomohly překonat to, co je pro mnoho dalších nepředstavitelné.

Po útoku oslepla a její život tak, jak ho znala, skončil. Jak žít dál, když vám někdo ze dne na den vymazal vaši tvář? Za svou odvahu, vůli a osvětovou činnost Martina obdržela Cenu Olgy Havlové. Světová premiéra dokumentárního počinu, který vznikal devět let, se uskuteční během 27. ročníku Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava (24-29. října 2023), kde bude uveden přímo v soutěžní sekci Česká radost. Do české kinodistribuce následně vstoupí 26. října 2023. Koproducentem filmu je Česká televize. Hudbu k filmu složila populární zpěvačka Katarzia.

„Ráda bych, aby byl můj příběh nejen pro ženy, ale pro každého především příběhem naděje. Naděje, že i když jste na dně, neznamená to konec,” říká sama hlavní protagonistka snímku Martina.

Snímek vznikal celých devět let. Po své festivalové premiéře film vstoupí do české kinodistribuce 26. října 2023. Největším přáním režisérky Jarmily Štukové je to, aby snímek své divačky a diváky především pozitivně motivoval.

Snímek bude v kinodistribuci dostupný i se speciálním audio komentářem pro neslyšící divačky a diváky.

zdroj: 2media.cz