Konference o budoucnosti lidstva ve věku umělé inteligence


Možná se zúčastníte…

TIP: Kam povede prolnutí umělé inteligence a společnosti? Konference o budoucnosti lidstva ve věku umělé inteligence se koná 19.11.2024 v Paláci Žofín.

Soužití AI ve společnosti je zásadní téma, které se dotkne jedince i celých komunit a velmi významným způsobem v blízké budoucnosti ovlivní každodenní životy i veškeré pracovní procesy. AI bude hrát významnou roli na cestě ke zvýšení vzdělanosti, produktivity a konkurenceschopnosti. Nadační fond VIZE 2050+ pořádá 19. 11. 2024 v prostorách Paláce Žofín v Praze 1 konferenci SOCAIETY 2050, Kam kráčíš, lidstvo, Quo vadis homo? Vystoupí přední odborníci. Akci spoluorganizují Nadační fond VIZE 2050+, CIIRC ČVUT s podporou rektora ČVUT Praha. Akci zaštítil Primátor hl. m. Prahy.

Prolnutí AI a společnosti, člověka. Umělá inteligence brzy ovlivní dennodenní život každého z nás i veškeré pracovní a výrobní procesy. Měla by hrát významnou roli na cestě ke zvýšení vzdělanosti, produktivity a konkurenceschopnosti. Bude rovněž hrát významnou roli v oblasti aktiv při využívání volného času. Podmínkou je bezpečný digitální prostor a zabezpečení vlastních dat. Na konferenci SOCAIETY 2050 | Quo vadis homo? bude diskutovaná digitalizace ve státní správě a v rámci municipálního sektoru. Zamyslíme nad úlohou AI v vzdělávacích procesech. Ostatní příspěvky se budou zabývat konkrétními příklady užití AI, které mohou být implementovány do řady procesů ve výrobě i komunikaci mezi člověkem a robotem či produktem.