Den otevřených dveří Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy


28. října 2024 9:00 – 16:00.

V pondělí 28. října 2024 se pro veřejnost otevře sídlo Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na Malé Straně. Návštěvníkům se otevře Velký a Malý zrcadlový sál, kde se konají porady vedení, reprezentační akce ministerstva a tiskové konference.

Bude také možné nahlédnout do pracovny ministra, projít si salonek J. A. Komenského a galerii ministrů.

Novinkou bude prohlídka archivu MŠMT spolu s ambitem bývalého kláštera. Ve spolupráci s Národním pedagogickým muzeem a knihovnou J. A. Komenského a Národním archivem vznikla také výstava připomínající zásadní historické události související s více než stoletou historií ministerstva školství.

Prohlídky se budou konat od 9.00 do 16.00 hodin. Začátek bude v Rohanském paláci (Karmelitská 8, Praha 1), tato část prohlídky potrvá cca půl hodiny. Poté návštěvníci přejdou na druhou stranu ulice na prohlídku archivu a výstavy o historických milnících ministerstva školství (Karmelitská 5, Praha 1). Tato druhá část prohlídky potrvá také cca 30 minut.

Prohlídky jsou v českém jazyce, ve 14.00 hodin bude jedna prohlídka v angličtině (do naplnění kapacity prohlídkové skupiny).

https://msmt.gov.cz/na-msmt-se-bude-konat-den-otevrenych-dveri