BRUCE WEBER: MY EDUCATION



VÝSTAVA SVĚTOZNÁMÉHO AMERICKÉHO FOTOGRAFA.
20. 9. 2024 – 19. 1. 2025.
Galerie hlavního města Prahy-Dům U Kamenného zvonu.

VÍCE NEŽ 250 VYSTAVENÝCH DĚL, VIDEOKLIPY I KRÁTKÉ FILMY.

Od pátku 20. září mohou Pražané i návštěvníci hlavního města zavítat do Domu U Kamenného zvonu (GHMP) na výstavu světoznámého amerického fotografa Bruce Webera s názvem My Education, která mapuje šest dekád jeho výrazné tvorby.

Bruce Weber je známý především svými fotografickými sériemi pro módní časopisy, jako jsou Vogue, GQ, W Magazine, The Interview nebo Vanity Fair, a spoluprací s předními značkami jako Calvin Klein nebo Ralph Lauren. Jeho fotografie často zachycují mladé ženy a muže ve sportovních, odvážných a intimních momentech. Výstava v Domě U Kamenného zvonu (GHMP) ve stejné míře akcentuje také jeho portrétní a reportážní tvorbu, hudební a módní videoklipy i celovečerní filmy. Weber průběžně fotografuje významné osobnosti z kulturního a politického života, mezi jeho nejslavnější snímky patří například unikátní portréty Nelsona Mandely, Georgie O’Keeffe či Louise Bourgeois.

Výstava Bruce Weber: My Education mapuje i Weberovo působení v České republice, kde v roce 2000 fotografoval sérii s HeathemLedgerem. Opakovaně také spolupracoval i s osobnostmi s ‚českou stopou‘ – např. Evou Herzigovou či Martinou Navrátilovou.

https://www.ghmp.cz