Do kina nebo do divadla? Proč se rozhodovat! Kino Utajeno přináší divákům komplexní kulturní zážitek!


Co se skrývá za zavřenými dveřmi běžně nepřístupných pražských lokalit? To můžete odhalit v rámci site-specific filmových projekcí Kina Utajeno. Cyklus unikátních zážitkových večerů propojí filmová promítání s imerzivním divadlem a komentovanou prohlídkou prostor. Kino Utajeno tak nabízí zcela jedinečnou diváckou zkušenost, kterou nezažijete v pohodlí domova ani v běžném kině.Nenechte si ujít sérii jedinečných událostí v pečlivě vybraných a běžně nepřístupných lokalitách města Praha. Specifická atmosféra prostoru, živé divadelní imerzivní představení a kvalitní artový film je recept na nezapomenutelný večer. Prvního odhalení Kina Utajeno se diváci dočkají 31.10.2023 v Laichterově domě. Ten v roce 1908 navrhl architekt Jan Kotěra a dlouhé roky fungoval jako knižní nakladatelství.

Kino Utajeno získalo ocenění „Nejlepší producentský magisterský projekt” na FAMU a proděkanka Marta Švecová o něm říká: „V současné době, kdy není vůbec lehké zaujmout přehlcené diváky klasickým promítáním, a více než třetina diváků po pandemii opustila kina, přichází studentka Barbora Podškubková s imerzivním projektem, který v sobě kombinuje několik druhů umění a nabízí účastníkům jedinečný a komplexní zážitek.”

Jaký film bude promítán a který běžně nepřístupný dům ožije jako další? To zůstává utajeno! Cestu za odhalením Kina Utajeno můžete sledovat na jeho sociálních sítích.

Facebook: https://www.facebook.com/kinoutajeno

Instagram: https://www.instagram.com/kinoutajeno/

Zdroj:2media.cz